Business Ethics Day 2019

Liiketoiminnan eettisyys, vastuullisuus ja arvojen mukainen johtaminen ovat olleet tänä vuonna tapetilla enemmän kuin koskaan. Erityisesti niiden puute saa päivittäin organisaatioita loistamaan uutisotsikoiden parrasvaloissa. Sosiaalisen median valtakautena yritysten tekemät virheet johtavat entistä nopeammin ja entistä vakavampiin seuraamuksiin yritysten maineessa ja toiminnassa. Lisäksi globalisoituneessa taloudessa väärinkäytös yhdessä maassa johtaa usein oikeudellisiin ja sosiaalisiin seurauksiin useissa maissa.


Arvojen mukainen, läpinäkyvä ja henkilöstöä kunnioittava johtaminen näkyy suoraan henkilöstön hyvinvoinnissa. Eettisesti oikein toimimisesta on mahdollista rakentaa aitoa kilpailuetua. Ihmisen henkilökohtainen eettinen vastuu korostuu, kun se opettaa tekoälyä tekemään ratkaisuja puolestaan. Mitkä ovat ne kriittiset kysymykset, joiden eteen meidän tulisi pysähtyä nyt, jotta voimme varmistaa eettisesti oikean toiminnan tulevaisuudessa?


Business Ethics Day -tapahtumassa käsittelimme asiantuntijapuheenvuorojen kautta ajankohtaisia eettiseen liiketoimintaan liittyviä kysymyksiä:


Miten menestyneet yritykset ovat integroineet eettisyyden ja vastuullisuuden osaksi strategiaansa ja ennen kaikkea päivittäistä toimintaansa?

Mitkä ovat suurimmat eettisyyteen liittyvät haasteet suomalaisessa työelämässä vuonna 2019?

Mitä voimme oppia Danske Bankin rahanpesuskandaalista?

Missä mennään tekoälyn eettisissä kysymyksissä?


Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin vastasivat eri asiantuntijat ja yritysjohtajat päivän aikana. Päivän aluksi julkaistiin myös uunituore tutkimus suomalaisen työelämän eettisyydestä, Nordic Business Ethics Survey (www.ethicsatwork.net).


Mitä esityksistä jäi käteen? Ehkäpä nämä valikoidut somepostaukset kertovat sen tärkeimmäin. Kiitos vielä kaikille osallistujille ja puhujille!

CONTACT

--

NIINA RATSULA

Ethics & Compliance Adviser

CEO & Founder of Code of Conduct Company Oy

--

niina.ratsula(a)codeofconduct.fi
www.codeofconduct.fi

tel. +35850 486 9821

  • Black YouTube Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon
  • Twitter - Black Circle

© 2020 Code of Conduct Company | Y-tunnus 2369201-1 | Mannerheiminaukio 1 A, Helsinki, Finland | Tietosuoja