VASTUULLINEN JOHTAJA-VALMENNUS

Vastuullinen johtaja -valmennus on tarkoitettu kaikille johtajille, esimiehille ja vaikuttajille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan ja vastuullisia johtamiskäytäntöjä eettisesti vaikeissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

JOHTAJAN tärkein tehtävä on auttaa organisaatiotaan saavuttamaan päämääränsä. Yhtä tärkeää kuin se, mitä saavutetaan, on se, MITEN tehtävässä onnistutaan. Organisaation toimintaa ohjaavat yhtäältä sisäiset arvot ja pelisäännöt sekä toisaalta ulkoiset normit, yhteiskunnan ja sidosryhmien vaatimukset ja odotukset. Johtaja vastaa siitä, että toiminta kestää sisäisen ja ulkoisen tarkastelun, ja että aina toimitaan OIKEIN. Viime kädessä johtaja asettaa itse omalla persoonallaan, valinnoillaan ja toiminnallaan esimerkin.

VASTUULLINEN JOHTAJA -valmennus antaa johtajalle näkökulmia, käsitteitä, ratkaisumalleja ja varmuutta ohjata organisaationsa toimintaa ja kulttuuria sekä tehdä eettisesti johdonmukaisia päätöksiä.

 • Miten ylipäänsä määritellään hyvä ja paha, oikein ja väärin yrityksen tai yhteisön kannalta?

 • Miten vaikeissa ja monimutkaisissa valintatilanteissa arvioidaan eettisesti kestäviä vaihtoehtoja?

 • Minkälaisia tekijöitä organisaation mittareiden ja palkitsemiskäytäntöjen rakentamisessa tulisi huomioida, jotta vältytään eettiseltä sokeutumiselta?

 • Miten johtaja puuttuu ja ratkoo tilanteita, joissa on toimittu vastoin normeja?

 • Mikä on johtajan vastuu väärinkäytösten ja epäasiallisen käytöksen ehkäisyssä ja tunnistamisessa?

 • Miten johtaja rakentaa – tai raunioittaa – oikein toimimisen yrityskulttuureja?

 • Miten johtamiskulttuuri on ollut kytkeytynyt tunnettuihin eettisiin skandaaleihin (Esperi Care, Case Aarnio, Volkswagen, Enron, Wells Fargo jne)?

VASTUULLINEN JOHTAJA -valmennus perustuu laajaan käytännön kokemukseen, tutkimustuloksiin ja lukuisten käytännön case-esimerkkien läpikäyntiin. Valmennus on tarkoitettu kaikille johtajille, esimiehille ja vaikuttajille, jotka haluavat kehittää johtamistaitojaan ja vastuullisia johtamiskäytäntöjä eettisesti vaikeissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

Valmennuksen sisältö: Valmennus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, itseopiskelumateriaalista, ennakkotehtävistä sekä tunnin mittaisesta luottamuksellisesta yksilösparrauksesta. Valmennukseen otetaan mukaan maksimissaan 8 osallistujaa, tämän avulla varmistetaan luottamuksellinen keskustelu osallistujien kesken. Valmennuksen aikana tehdään harjoituksia, joiden avulla analysoit omaa johtamistasi. Päätät itse kuinka paljon jaat havaintojasi muille, ja kuinka paljon keskityt itsenäiseen pohdiskeluun.

Valmentajat: Valmennuksen sisällöstä ja toteuttamisesta vastaavat NIINA RATSULA (Code of Conduct Company) ja JUKKA METSÄNIEMI (Citera).

 

Niina Ratsulalla on yli 12 vuoden kokemus kansainvälisistä kehittämis- ja johtotehtävistä Nokian ja Kemiran palveluksessa, erikoistumisalueinaan eettiset ja compliance-ohjelmat, sisäinen valvonta, sisäinen tarkastus, väärinkäytösriskin hallinta ja yritysvastuu. Parhaillaan Niina viimeistelee väitöskirjaa samasta aihepiiristä Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa. Syksystä 2018 lähtien Niina on toiminut itsenäisenä yrittäjänä, missionaan auttaa yrityksiä eettisten ja compliance -ohjelmien, sisäisen valvonnan ja tarkastuksen sekä vastuullisten johtamiskäytäntöjen kehittämisessä. Valmennuksissaan Niina erityisesti painottaa eettisen yrityskulttuurin merkitystä sekä johtajien ja esimiesten roolia sen luomisessa ja kehittämisessä. Niina on suosittu luennoitsija ja on myös kirjoittanut useita ammattijulkaisuja. 

 

Jukka Metsäniemi on toiminut 20 vuotta liikkeenjohdon konsulttina (Trainers’ House, Ernst & Young, Citera). Hän on palvellut lukuisia johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä kotimaisissa ja ulkomaisissa toimeksiannoissa. Jukka on erikoistunut strategiaan, johtamiseen, esimiestyöhön, viestintään ja vaikuttamiseen sekä yrityskulttuureihin liittyviin kysymyksiin ja ratkaisumalleihin. Jukka tuntee laajasti myös moraalifilosofista teoreettista ja käytännöllistä ajattelua.

Videolla Niina Ratsula kertoo lyhyesti, mistä Vastuullinen johtaja -valmennuksessa on kyse.

Aikataulu:

Ennakkotehtävät: Saat noin viikkoa ennen koulusta sähköpostitse ennakkotehtävän, jonka tavoitteena on pohtia jo ennakkoon teeman kannalta relevantteja kysymyksiä oman johtamisen kautta. Ennakkotehtävän tekemiseen on hyvä varta ainakin tunti aikaa ennen valmennusta.


Lähiopetuspäivät: 6.5.2019 klo 9-17 ja 7.5.2019 klo 9-16 Helsingin keskustessa (tarkempi paikka ilmoitetaan kurssivahvistuksen yhteydessä)

Henkilökohtainen sparraus (vapaaehtoinen): 8.5. Helsingissä tai erikseen sovittavana ajankohtana puhelimitse.

Hinta: Valmennuksen hinta on 2.000 euroa /hlö + alv 24%. Annathan laskutustiedot ilmoittautumisen yhteydessä.

Tyytyväisyystakuu: Jos koet, ettei valmennus tuottanut vastinetta rahoillesi, saat osallistujamaksun takaisin 100% (reklamaatio tehtävä kirjallisesti 14 vuorokauden kuluessa kurssin loppumisesta).

Kurssivahvistus: Valmennuksen toteutuminen vahvistetaan viimeistään 14 vuorokautta ennen kurssin aloitusta. 

Lisätiedot kurssista: Niina Ratsula 050 486 9821 / niina.ratsula(at)codeofconduct.fi

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. 

Ilmoittaudu valmennukseen oheisen linkin kautta. Osallistumismaksu laskutetaan kurssin jälkeen. 

CONTACT

--

NIINA RATSULA

Ethics & Compliance Adviser

CEO & Founder of Code of Conduct Company Oy

--

niina.ratsula(a)codeofconduct.fi
www.codeofconduct.fi

tel. +35850 486 9821

 • Black YouTube Icon
 • Facebook - Black Circle
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Twitter Icon
 • Twitter - Black Circle

© 2020 Code of Conduct Company | Y-tunnus 2369201-1 | Mannerheiminaukio 1 A, Helsinki, Finland | Tietosuoja