Business Ethics Day 2019

Business Ethics Day 2019

Liiketoiminnan eettisyys, vastuullisuus ja arvojen mukainen johtaminen ovat olleet tänä vuonna tapetilla enemmän kuin koskaan. Erityisesti niiden puute saa päivittäin organisaatioita loistamaan uutisotsikoiden parrasvaloissa. Sosiaalisen median valtakautena yritysten tekemät virheet johtavat entistä nopeammin ja entistä vakavampiin seuraamuksiin yritysten maineessa ja toiminnassa. Lisäksi globalisoituneessa taloudessa väärinkäytös yhdessä maassa johtaa usein oikeudellisiin ja sosiaalisiin seurauksiin useissa maissa.

Arvojen mukainen, läpinäkyvä ja henkilöstöä kunnioittava johtaminen näkyy suoraan henkilöstön hyvinvoinnissa. Eettisesti oikein toimimisesta on mahdollista rakentaa aitoa kilpailuetua. Ihmisen henkilökohtainen eettinen vastuu korostuu, kun se opettaa tekoälyä tekemään ratkaisuja puolestaan. Mitkä ovat ne kriittiset kysymykset, joiden eteen meidän tulisi pysähtyä nyt, jotta voimme varmistaa eettisesti oikean toiminnan tulevaisuudessa?

Business Ethics Day -tapahtumassa käsittelimme asiantuntijapuheenvuorojen kautta ajankohtaisia eettiseen liiketoimintaan liittyviä kysymyksiä:

Miten menestyneet yritykset ovat integroineet eettisyyden ja vastuullisuuden osaksi strategiaansa ja ennen kaikkea päivittäistä toimintaansa?
Mitkä ovat suurimmat eettisyyteen liittyvät haasteet suomalaisessa työelämässä vuonna 2019?
Mitä voimme oppia Danske Bankin rahanpesuskandaalista?
Missä mennään tekoälyn eettisissä kysymyksissä?

Näihin ja lukuisiin muihin kysymyksiin vastasivat eri asiantuntijat ja yritysjohtajat päivän aikana. Päivän aluksi julkaistiin myös uunituore tutkimus suomalaisen työelämän eettisyydestä, Nordic Business Ethics Survey (www.ethicsatwork.net).

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821