Webinaari: Code of Conduct nyt ja tulevaisuudessa | to 3.4.2025 klo 9-10
Organisaatiot ovat jo vuosikymmeniä laatineet Code of Conduct -periaatteita, jotka kuvaavat yhteiset pelisäännöt omalle henkilöstölle ja yhä useammin myös liikekumppaneille. Ajan kuluessa nämä dokumentit ovat muuttuneet yksityiskohtaisista käskyistä arvopohjaisiksi sitoumuksiksi.
Mikä näiden dokumenttien tarve, tarkoitus ja lisäarvo ovat? Mitä Code of Conductin mukaiseen toimintaan sitoutuminen tarkoittaa yrityksille, sen työntekijöille ja liikekumppaneille? Miksi periaatteissa ei kannata mainita ”nollatoleranssia”? Onko järkeä kirjoittaa eettisiä periaatteita, jos niiden toteutumisesta käytännön elämässä ei ole takeita?
Tässä webinaarissa tutustutaan siihen, mitä vaikuttava Code of Conduct -työ vaatii. Asiantuntijamme vastaa seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä on Code of Conduct -periaatteiden rooli vastuullisuudessa?
- Mitä huomioida Code of Conductin kirjoittamisessa, viestimisessä ja kouluttamisessa?
- Miten mitata eettisesti kestävän toiminnan onnistumista työyhteisössä ja liikekumppaneiden kanssa?
Webinaarista saat tietoa ja käytännön ohjeita siihen, miten voit varmistaa, että organisaatiosi Code of Conduct on vaikuttava ja tulevaisuudenkestävä dokumentti, joka auttaa ihmisiä tekemään kestäviä päätöksiä.

Webinaari: Code of Conduct Community info | ke 14.5.2025 klo 9-9.30
Haluatko oppia uutta ja kehittää eettisesti kestävää työelämää omassa organisaatiossasi? Kaipaatko uusia näkökulmia, vertaistukea ja sparrailukavereita kestävän työelämän teemoihin? Tule mukaan kestävän työelämän yhteisöömme Code of Conduct Communityyn ja astu eettisesti kestävän työelämän eturintamaan!
Code of Conduct Communityn jäsenenä opit uutta erilaisista vastuullisuuten liittyvistä teemoista sekä tavata samanhenkisiä ammattilaisia ja jakaa kokemuksia. Yhteisössä saat tukea ja neuvoja eettisten haasteiden ratkaisemiseen.
Tässä webinaarissa kerromme lisää Code of Conduct Communityn ohjelmasta ja jäsenyydestä. Pääset esittämään kysymyksiä yhteisöstä ja saat vastauksen ainakin seuraaviin kysymyksiin:
- Mikä Code of Conduct Community on ja mitä sillä on minulle annettavana?
- Mitä Communityn ohjelmassa on luvassa lukuvuotena 2025-2026?
- Mitä lisäarvoa Communityn jäsenyys antaa ja millaisia etuja jäsenyyteen kuuluu?
Arvomme tuttuun tapaan webinaarin läsnäolijoiden kesken yhden Community-vuosijäsenyyden syksyn 2025 lähtöön.

Webinaari: Ihmisoikeuksiin liittyvä huolellisuusprosessi (HRDD) | ti 20.5.2025 klo 9-10
Yritysten rooli ihmisoikeusvastuun kantamisessa kasvaa regulaation ja sidosryhmien odotusten lisääntyessä. Miten yritykset voivat varmistaa, että ne kunnioittavat ihmisoikeuksia omassa toiminnassaan ja läpi arvoketjun? Mitä yritysten ihmisoikeustyön keskiössä oleva huolellisuusprosessi (HRDD) tarkoittaa käytännössä? Mitä huolellisuusprosessin toteuttamisessa tulee ottaa huomioon?
Tässä webinaarissa luomme katsauksen HRDD-prosessin merkitykseen ja käytännön toteutukseen. Asiantuntijamme vastaavat muun muassa seuraaviin kysymyksiin:
- Mitä HRDD-prosessin eri vaiheissa tulee ottaa huomioon?
- Mitä merkityksellinen sidosryhmien osallistaminen tarkoittaa?
- Millaisia tyypillisiä haasteita HRDD-prosessin toteuttamiseen liittyy ja kuinka niitä voi taklata?
Webinaarista saat tietoa ja käytännön vinkkejä oman organisaation ihmisoikeuksiin liittyvän huolellisuusprosessin toteuttamiseen.

Lataa tallenteet kevään 2025 webinaareista!
Green Omnibus – Raportoinnin sujuvoittamista vai regulaation purkamista? | (webinaaritallenne 19.3.2025)
Vastuullisuusregulaatiota yhdenmukaistamaan, yritysten hallinnollista taakkaa vähentämään sekä kilpailukykyä parantamaan tarkoitettu EU-komission Omnibus-ehdotus julkaistiin viime viikolla suuren hämmennyksen saattelemana. Tällä hetkellä ehdotuksen ympärillä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia: Ensinnäkin, mitä ihmettä? Miten tästä tulisi edetä? Investoidako uuteen raportointijärjestelmään? Menikö tässä nyt monen vuoden työ hukkaan?
Tässä webinaarissa käymme läpi ehdotuksen keskeiset muutosehdotukset taksonomian, CSDDD:n ja CSRD:n osalta sekä sen, miten EU:n päätöksentekoprosessi etenee. Tutustumme siihen, mitä kahden vuoden siirtymäaika kakkosaallon raportoijille voisi käytännössä tarkoittaa sekä pohdimme ehdotusta myös positiivisen kautta: millaisia mahdollisuuksia se yrityksille tarjoaa?
