Fiboxin konsernitasoista vastuullisuustyötä tukemassa

Code of Conduct Companylla on ollut ilo olla mukana tukemassa Fiboxin konsernitason vastuullisuustyötä.

Fibox Group on Suomesta lähtöisin oleva kansainvälisesti toimiva konserni, joka valmistaa kotelo- ja kaappiratkaisuja erityisesti jakelukeskusten, ohjausjärjestelmien ja sähkölaitteiden suojaamiseksi. Fibox valmistaa myös sähköautojen lataus- ja lämmitysasemia, kustomoituja muoviratkaisuja sekä tekee keskusvalmistusta ja kokoonpanoja.

Fiboxin ja Code of Conduct Companyn yhteistyö lähti käyntiin, kun Fibox halusi yhtenäistää konsernin toimintatapoja ja vastuullisuuskäytäntöjä. Mitä vastuullisuus tarkoittaa Fiboxissa, konsernin HR-johtaja Mårten Beijar?

”Meidän tulee tarjota asiakkaillemme todella kestäviä ja laadukkaita ratkaisuja, jotka kestävät esimerkiksi haastavia sääolosuhteita. Korostamme toimintamme kestävyyttä ja olemmekin tunnettuja kestävistä tuotteistamme. Myös tästä näkökulmasta on tärkeää, että vastuullisuusasiat ovat kunnossa.”

Code of Conduct Company on tukenut Fiboxia vastuullisuustyössä koko viime vuoden ajan vastuullisuuden nykytilan kartoittamisen, koulutuksen ja politiikkojen laatimisen merkeissä.

”Fiboxin toiminta on ja on ollut hyvin paikallista. Vastuullisuusasiat ovat myös konsernitasolla nousseet esiin viimeistään asiakasrajapinnassa. Organisaation eri osista alkoi tulla kyselyjä koskien yhteisiä vastuullisuuskäytäntöjämme, joten halusimme yhtenäistää toimintatapojamme vastataksemme vastuullisuusvaatimuksiin eri puolilla maailmaa niin paikallisella kuin globaalillakin tasolla.”

Lähtölaukaus vastuullisuusmatkalle

Fiboxin ja Code of Conduct Companyn välinen yhteistyö toimi ikään kuin lähtölaukauksena vastuullisemman yrityskulttuurin käynnistämiselle. Ensiaskeleet otettiin ymmärryksen lisäämisen ja vastuullisuussitoumusten yhtenäistämisen saralla.

”Totesimme tarvitsevamme ulkopuolista tukea vastuullisuusmatkan käynnistämiseen. Tutustuimme vaihtoehtoihin ja yhteistyökumppaniksi valikoitui Code of Conduct Company. Aloitimme yhteistyön johdon koulutuksella, joka auttoi meitä ymmärtämään vaatimuksia, tulevaa lainsäädäntöä sekä askeleita, joita meidän tulisi ottaa.”

Johdon koulutuksen jälkeen organisaation vastuullisuuden nykytilaa kartoitettiin ja tämän pohjalta syntyivät varsinaiset sitoumukset politiikkojen muodossa. Sitoumuksia laadittiin niin ihmisoikeuksiin, eettisiin periaatteisiin kuin korruptiontorjuntaankin liittyen, ja niitä jalkautettiin organisaatiossa koulutusten sekä train-the-trainer -paketin avulla.
Miten yhteistyö Code of Conduct Companyn kanssa sujui Fiboxin näkökulmasta?

”Meille yhteistyö osoittautui vähän niin kuin lottovoitoksi. Tajusimme, että kaikki tarvitsemamme konsernitason vastuullisuustyön käynnistämistä varten hoituu Code of Conduct Companyn kautta. Yhteistyössä näkyi kova osaaminen ja ammattitaito ja saimme tärkeää apua politiikkojemme rakentamiseen. Koulutuksissa näkyi myös vahva kansainvälinen kokemus – meitä oli porukkaa niin Kiinasta, Koreasta kuin Yhdysvalloistakin ja keskustelua johdettiin hyvin sujuvasti ja joustavasti monikulttuurisessa ympäristössä.”


Kaipaatko tukea vastuullisuustyön aloittamiseen? Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821