Istekin vastuullisuustyön tavoitteita ja painopisteitä määrittelemässä

Meillä on tänä keväänä ollut suuri ilo olla mukana kehittämässä informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio Istekin vastuullisuustyötä. Yhteistyön tarkoituksena oli määritellä Istekin toiminnan ja sidosryhmien kannalta olennaiset vastuullisuuden painopisteet sekä asettaa tavoitteet ja mittarit kullekin vastuullisuuden osa-alueelle yhdessä yhtiön vastuullisuustiimin kanssa. Tavoitteet ja mittarit on tarkoitus kytkeä suoraan yhtiön liiketoimintastrategiaan erillisen vastuullisuusstrategian sijaan. Projektin yhtenä tavoitteena oli myös tukea Istekin uuden vastuullisuustiimin työn käynnistämistä.

Yhteistyö koostui seuraavista vaiheista:

  • Vastuullisuustiimin kick offin fasilitointi, jossa luotiin yhteistä ymmärrystä vastuullisuudesta käsitteenä sekä osana Istekin liiketoimintaa
  • Tiedonkeruu sidosryhmäkyselyn ja -haastattelujen avulla
  • Vastuullisuuden painopisteiden määrittely sekä kytkeminen YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG) tiedonkeruun tulosten pohjalta
  • Painopisteiden esittely, validointi ja työstäminen lopulliseen muotoonsa yhdessä koko vastuullisuustiimin kanssa sekä painopistekohtaisesti pienemmissä ryhmissä.

Yhteistyön lopputuloksena syntyivät vastuullisuuden painopisteet sekä tiekartta painopistekohtaisille tavoitteille ja mittareille vuoden 2024 loppuun asti. Vastuullisuusyhteistyö oli myös Istekin ensimmäinen askel kestävyysraportointilainsäädäntöön (CSRD) valmistautumiseen. Projekti toteutettiin alusta loppuun tiiviissä yhteistyössä Istekin vastuullisuustiimin kanssa, jolloin lopputuloksesta muotoutui aidosti organisaation näköinen, konkreettinen kokonaisuus.


Kaipaatko tukea vastuullisuustyön edistämiseen tai kestävyysraportointiin valmistautumiseen? Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821