Toimintaperiaatteet (Code of Conduct) tutuiksi Kevan henkilöstölle eettisten dilemmojen kautta

Keva on pitkäjänteisesti tehnyt työtä sen toimintaperiaatteiden (Code of Conduct) viemiseksi työn arkeen ja aiheesta järjestetään säännöllistä koulutusta henkilöstölle. Nyt vuorossa oli koko henkilöstölle järjestetty Toimintaperiaatteet tutuiksi tilaisuus, jossa pohdittiin eettisten toimintaperiaatteiden merkitystä arjessa.

Tilaisuuden aluksi Code of Conduct Companyn Niina piti alustuksen, jossa pohdittiin, miksi eettisten periaatteiden noudattaminen ei ole itsestäänselvää, mikä estää välillä meitä tekemästä niiden mukaisia ratkaisuja ja miten meistä jokainen voi edistää kulttuuria, jossa kirjoittamattomat säännöt vastaavat kirjoitettuja.

Alustuksen jälkeen Keva moderoi paneelikeskustelua, johon osallistui Niinan lisäksi kevalaisia. Kävimme läpi neljä erilaista eettistä dilemmaa ja nostimme esiin erilaisia näkökulmia, joita huomioida tehdäksemme eettisesti kestäviä päätöksiä. Lopputuloksena totesimme, että vaikka säännöt helposti kuulostavat mustavalkoisilta, eivät vastaukset läheskään aina ole yksiselitteisiä. Parempien päätösten tekemiseksi meidän tulee käyttää harkintaa, huomioida eri näkökulmia sekä pohtia, miltä asiat voivat näyttää.

”Pidämme Kevassa tärkeänä, että omat toimintaperiaatteet ovat säännöllisesti esillä erilaisissa keskusteluissa. Compliancessa olemme sitoutuneet viemään viestiä eteenpäin aina kun se on mahdollista. Kaikkein keskeisintä on kuitenkin johdon esimerkki. Tiedän, että myös hallituksemme pitää arvossa vastuullista toimintakulttuuria ja kannustaa osaltaan vaalimaan toimintaperiaatteiden mukaista kulttuuria.

Markus Mankin, hallintojohtaja, Keva

Tutustu Kevan toimintaperiaatteisiin täällä.


Kaipaatko tukea eettisten ohjeistusten luomiseen tai eettisesti kestävän toimintakulttuurin kehittämiseen?
Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821