Eettisen toimintakulttuurin kehittäminen esihenkilövalmennuksen teemana

Code of Conduct Companylla oli ilo olla mukana Karstulan kunnan esihenkilöiden koulutuspäivillä fasilitoimassa keskustelua eettisen toimintakulttuurin kehittämiseksi.

Puoli päivää kestäneen koulutuksen aluksi Niina Ratsula piti johdantoluennon, jossa pohdittiin miksi eettisesti kestävä toiminta ei ole itsestäänselvää ja minkälaisia tekijöitä tulisi ottaa huomioon eettisen kulttuurin vahvistamiseksi. Alustuksen aikana keskustelu kävi vilkkaana ja sitä jatkettiin pienryhmätyöskentelyn muodossa. Ryhmätöiden yhteenvedot toimivat pohjana kun työtä kulttuurin kehittämiseksi jatketaan yksiköissä.

Valmennuksessa pohdittiin mm. seuraavia teemoja:

  1. Miksi hyvistä arvoista ja hyvistä aikomuksista huolimatta organisaatioiden arjessa eettisen toiminnan periaatteita rikotaan?
  2. Miten meistä jokainen voi itse vaikuttaa eettisen kulttuurin muodostumiseen?
  3. Mikä on esihenkilön rooli eettisen kulttuurin edistämisessä?

”Koulutuspäivä oli keskusteleva ja ihmiset olivat motivoituneita kuuntelemaan ja ottamaan kantaa. Niina antoi sopivasti tilaa keskustelulle ja samalla piti ohjat käsissä. Mentiin eteenpäin ja samalla pohdittiin. Parasta oli se, että sovimme, että teeman käsittely jatkuu työpaikalla. Hyvä päivä!”

– Mauno Väänänen, hallintojohtaja, Karstulan kunta


Kaipaatko tukea eettisten ohjeistusten luomiseen tai eettisesti kestävän toimintakulttuurin kehittämiseen?
Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821