Code of Conduct Community tuo ihmiset yhteen kestävämmän työelämän äärelle

Haluatko kehittää eettisesti kestävämpää työelämää? Kaipaatko inspiraatiota, tuoretta näkökulmaa tai vertaistukea oman organisaatiosi ulkopuolelta? Elokuussa 2024 starttaava Code of Conduct Community tarjoaa inspiraatiota kestävämmän organisaatiokulttuurin ja liiketoiminnan rakentamiseen tuoden yhteen läpi organisaatioiden osaajia ja johtajia, joilla on yhteinen missio kehittää eettisesti kestävää työelämää ja vastuullista liiketoimintaa.

Code of Conduct Community tarjoaa joka kuukausi elokuusta kesäkuuhun inspiroivia tapahtumia, tukea osaamisen kehittämiseen sekä kohtaamisia muiden kestävän työelämän edistäjien kanssa. Code of Conduct Community on syntynyt halusta yhdistää ihmisiä, jotka haluavat oppia ja jakaa kokemuksiaan eettisesti kestävän työelämän eri teemoista. Roolisi voi olla vastuullisuusasiantuntija, compliance officer, henkilöstöpäällikkö, sisäinen tarkastaja, viestinnän asiantuntija, juristi tai jotain muuta – olet ainutlaatuinen lisä monimuotoiseen yhteisöömme! 

Jäsenyyden hinta lukuvuodelle 2024-2025 on 2900 €.

Yhteisö kestävän työelämän raivaajille

Inspiroidu eettisesti kestävän työelämän teemoista yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Kohtaa muita eettisesti kestävän työelämän ja oikein toimimisen kulttuurin raivaajia.

Opi eettisesti kestävästä työelämästä verkossa Code of Conduct Academyssa.

Inspiroidu, kohtaa ja haasta ajatteluasi

 • Osallistu livenä Helsingissä tai etänä verkossa kaikkiin tai valitsemiisi kuukausittaisiin tapahtumiin eettisesti kestävän työelämän teemoista asiantuntijoiden kanssa.
 • Kohtaa yhteisön muita jäseniä aamupalan tai afterworkien merkeissä tapahtumien yhteydessä.
 • Käy keskustelua ja inspiroidu eettisesti kestävän työelämän sisällöistä yhteisellä digitaalisella alustalla.

Opi ja kehitä ammatillista osaamistasi

 • Hyödynnä Code of Conduct Companyn asiantuntijoiden tuki vuosittaisen henkilökohtaisen sparrauksen merkeissä.
 • Kehitä osaamistasi yli sadan eettisesti kestävän työelämän ja vastuullisen liiketoiminnan verkkokoulutuksen avulla Code of Conduct Academyssa.
 • Jatka oppimistasi kohtaamisista saamiesi eettisesti kestävän työelämän kirjojen ja muiden oppimismateriaalien parissa.

Code of Conduct Communityn
ohjelma 2024-2025

Tapahtumat järjestetään Helsingissä ja striimataan livenä myös verkossa. Communityn jäsenenä saat käyttöösi myös tallenteen jokaisesta tapahtumasta.

Ke 21.8.2024 klo 9-11 : Mitä eettisesti kestävä työelämä (sinulle) tarkoittaa?

Vapaamuotoinen aamiainen, verkostoitumista ja lyhyt alustus Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä –kirjan kirjoittajilta Niinalta, Kialta ja Sannalta.

 • Mukaan viemiseksi Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä –kirja

Ti 10.9.2024 klo 9-11 : Kaikki mitä haluat tietää kestävyysraportoinnista 

Murretaan myyttejä kaksoisolennaisuusanalyysista, kestävyysraportoinnista ja niiden varmentamisesta. Kestävyysraportoinnin asiantuntija Sanna Kalliokosken vieraana tilintarkastaja ja Neon Auditin toimitusjohtaja Sari Hakala.

To 24.10.2024 klo 9-11 : Miksi hyvät tyypit tekevät huonoja valintoja?

Miksi eettisesti kestävien valintojen tekeminen työelämässä ei ole itsestään selvää? Kestävän työelämän asiantuntijan Niina Ratsulan vieraana työpsykologi Ville Ojanen.

To 21.11.2024 klo 14-16 : Miten luodaan Suomen paras työpaikka?

Mitä konkreettisia päätöksiä ja tekoja löytyy matkalta kohti Suomen paras työpaikka –titteliä? Mitä vaaditaan koko toimialan vastuullisuuden uudelleen määrittelemiseksi? Vieraana MTB-Siivouspalvelu Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Nea Backström.

Ti 10.12.2024 klo 9-11 : Onko työelämä myrkkyä aivoillemme?

Miten kestävä työelämä ottaa huomioon ihmisen aivot? Suunnitellaan yhdessä optimaalinen työpäivä aivoterveyden, suorituskyvyn ja motivaation näkökulmasta. Vieraana työelämän aivosuunnittelija Teemu Vornanen.

Tammikuu 2025 : Toimivan compliance-ohjelman opit ja flopit

Miten rakentaa vaikuttavat compliance-ohjelma? – kestävän työelämän asiantuntijan Niina Ratsulan vieraana pitkän linjan Compliance & Ethics -pioneeri Jyri Wesanko.

Helmikuu 2025 : DEIstä DEIBiin – miten luoda yhteenkuuluvuuden kokemusta?

Miten valjastaa diversiteetti, inkluusio ja yhdenvertaisuus yhteisöjen selviytymiselle, menestymiselle ja hyvinvoinnille? Vieraana Suomen kysytyimpiin DEI-asiantuntijoihin lukeutuva Dakota Robin.

Maaliskuu 2025 : No news is bad news – miksi ilmoituskanavasi ei laula?

Miten murtaa ilmoituskanaviin liittyviä myyttejä ja valjastaa kanavat aidosti tuomaan organisaatiolle tietoa, jota sen on tarpeen kuulla. Vieraana eettisen liiketoiminnan ja väärinkäytöstutkinnan pioneeri, Huhtamäen Ethics and Compliance Counsel Piia Haataja.

Huhtikuu 2025 : Kumpi voittaa työelämässä, järki vai tunteet?

Tunteet kuuluvat työpaikalle – myös epämukavat sellaiset. Miten käsitellä työelämän (epämukavia) tunteita ja käydä vaikeitakin keskusteluja? Vieraana tunteiden johtamisen asiantuntija, tietokirjailija ja palkittu puhuja Camilla Tuominen.

 • Mukaan viemiseksi MIKÄ FIILIS? –tunnekortit

Toukokuu 2025 : Code of Conduct – dokumentista todellisuuteen

Miten kirjoittaa ja lanseerata Code of Conduct koko työyhteisöä inspiroivalla tavalla, niin että se aidosti auttaa työyhteisön jäseniä tekemään kestävämpiä valintoja. Mahdollinen vieras ilmoitetaan myöhemmin.

Kesäkuu 2025 : Tunnetko vastuusi ihmisoikeuksista?

Miltä yritysvastuudirektiivi näyttää käytännössä? Mitkä kysymykset puhuttavat eniten? Mikä katsotaan riittäväksi asianmukaiseksi huolellisuudeksi? Vieraana vastuullisen liiketoiminnan erityisosaaja ja kaupallinen neuvos Linda Piirto.

Matkassa mukana kestävän työelämän asiantuntijoita

Code of Conduct Communityssa näkemyksiään ja osaamistaan ovat mukana jakamassa monipuolinen joukko asiantuntijoita ja kestävän työelämän raivaajia, joista jokainen tarjoaa uniikin näkökulman eettisesti kestävämmän työelämän kehittämiseen. Julkaisemme asiantuntijavieraamme aina puoleksi vuodeksi eteenpäin. Katso alta syksyn 2024 asiantuntijavieraat!

Nea Backström

Nea on sisarensa Mian kanssa Suomen paras työpaikka 2023 -tittelillä keskisuurten yritysten kategoriassa palkitun MTB-Siivouspalvelu Oy perheyrityksen jatkaja toisessa sukupolvessa. Nea toimii yrityksessä markkinointi- ja viestintäjohtajana sekä on myös mukana Perheyritysten liiton kestävän kehityksen työryhmässä.

Teemu Vornanen

Teemu on helsinkiläinen aivoterveysalan yrittäjä. Koulutukseltaan hän on neurotieteilijä, liikuntalääketieteilijä sekä jalkaterapeutti. Työkseen Teemu suunnittelee parempaa työelämää aivoille, eli kouluttaa ajatustyöläisiä ja yrityksiä aivojen terveyteen ja aivojen suorituskykyyn liittyvistä teemoista.

Dakota Robin

Dakota on kouluttanut yrityksiä ja yhteisöjä ympäri maailmaa jo lähes 10 vuoden ajan DEI-aiheista joista hänellä on oman intersektionaalisen identiteetin ansiosta paljon myös omaa henkilökohtaista kokemusta. Dakota on koulutukseltaan tradenomi sekä kansainvälisesti pätevä ihmisoikeuskouluttaja sekä yksi Suomen kysytyimmistä puhujista.

Ville Ojanen

Ville on aivotutkimuksesta väitellyt psykologi, joka toimii työpsykologina, start-up -yrittäjänä ja puhujana. Villellä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus organisaatiopsykologina.

Camilla Tuominen

Camilla on tunteiden johtamisen asiantuntija, palkittu puhuja ja väitöskirjatutkija työelämän tunteista, tietokirjailija ja kuvittaja. Hänet on valittu vuoden puhujaksi 2022 ja 2021 sekä vuoden business vaikuttajaksi 2019. Camilla työskenteli aiemmin liikkeenjohdon konsulttina kunnes vuonna 2012 irtisanoutui ymmärrettyään, että tulevaisuuden kilpailukyky riippuu siitä kuinka hyvät taidot yksilöillä ja yrityksillä on ymmärtää ja johtaa tunteita.

Jyri Wesanko

Jyri (LL.M., CCEP-I) on Compliance & Ethics -alan ammattilainen, jolla on reilun 20 vuoden työkokemus compliance-ohjelmien rakentamisesta, riskienhallinnasta sekä johtamisjärjestelmien kehittämisestä mm. Keskolla, Telia Companyssä ja Netsissä. Tällä hetkellä hän johtaa Orionin Compliance-yksikköä.

Sari Hakala

Sari on KHT-tilintarkastaja ja KRT eli kestävyysraportointitarkastaja. Päivät täyttyvät erikokoisten yritysten kanssa työskentelystä välillä myös väliaikaisena talousjohtajana. Erilaisten sääntöjen ja määräysten soveltaminen käytäntöön on Sarille tuttua kotimaisesta hyvästä kirjanpitokäytännöstä SOX-kontrolleihin. Sari on tilintarkastusyhteisö NeonAuditin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Linda Piirto

Linda on vastuullisen liiketoiminnan erityisosaaja, joka hoitaa ulkoministeriössä laajasti kauppaan, kehittyviin maihin ja kestävään kehitykseen liittyviä asioita sekä ihmisoikeuksiin, työelämän normeihin ja sukupuoleen liittyviä asioita kauppasopimuksissa, EU-sääntelyssä ja muussa kansainvälisessä yhteistyössä. Lisäksi Lindan työkenttään kuuluvat EU–Mercosur-kauppasopimusneuvottelujen koordinointi ja osallistuminen valtioneuvoston korruptionvastaiseen työhön.

Piia Haataja

Piia työskentelee Huhtamäellä Ethics and Compliance Counselina vastaten organisaation globaalin Compliance -ohjelman kehittämisestä ja jalkauttamisesta. Piialla on yli viidentoista vuoden mittainen kansainvälinen pörssiyritystausta erilaisista eettisen liiketoiminnan kehitystehtävistä, compliance -ohjelmien jalkauttamisesta sekä erityisesti väärinkäytöstutkintojen toteuttamisesta.

Niina Ratsula

Niina on Code of Conduct Companyn perustaja, joka ennen yrittäjäpolkuaan työskenteli yli vuosikymmenen  kansainvälisissä pörssiyrityksissä ethics & compliance -ohjelmien ja hyvän hallinnon kehittämisen parissa. Niina väitteli vuonna 2020 kauppatieteiden tohtoriksi keskeisenä väitteenä ajatus, että yrityskulttuuri on se, mikä ratkaisee organisaation kyvyn toimia oikein.

Sanna Kalliokoski

Sanna on compliance-ohjelmien, riskienhallinnan ja kestävyysraportoinnin (CSRD) ammattilainen Code of Conduct Companylla. Sanna kouluttaa ja konsultoi erilaisissa complianceen ja riskienhallintaan liittyvissä projekteissa sekä tukee organisaatioita kestävyysraportointityön käynnistämisessä.

Kia Karvetti

Kia on yhdenvertaisen, monimuotoisen ja inklusiivisen työelämän asiantuntija Code of Conduct Companylla. Kia auttaa organisaatioita kehittämään vastuullisuustyötään erityisesti sosiaalisen vastuun ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Kia toimii Code of Conduct Communityn yhteisömanagerina.

Pistä hyvä kiertämään

Code of Conduct Communityn jäsenenä sinulla on mahdollisuus:

 • Ottaa veloituksetta kollegasi tai muu valitsemasi vieras mukaan kahteen tapahtumaan vuodessa.
 • Tarjota veloituksetta yhdelle kaverille pääsyn Code of Conduct Academyn verkkokoulutuksiin (jäsenyyden voi myös siirtää toiselle henkilölle kesken vuoden, jos haluat tarjota edun useammalle kaverille).
 • Kutsua kollegoitasi omasta organisaatiostasi mukaan yhteisön jäseneksi erityishintaan 1500 €/henkilö.

Code of Conduct Academy osaamisen kehittämisen tueksi

Code of Conduct Communityn jäsenenä saat pääsyn yli sataan Code of Conduct Academyn verkkokoulutukseen! Academy on verkkokoulutuspalvelu, josta löydät laajan kattauksen verkkokursseja kestävästä työelämästä.

Inspiroidu eettisesti kestävästä työelämästä

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821