Inrego haluaa auttaa asiakkaitaan kestävyysraportointisääntelyyn valmistautumisessa

Kestävyysraportoinnin (CSRD) vaatimukset tulevat vauhdilla ja koskettavat suuryritysten lisäksi välillisesti myös pk-yritysten toimintaa. Näistä yksi on 170 henkeä työllistävä Inrego, joka on rakentanut ydinliiketoimintansa kiertotalouden ympärille ostamalla ja myymällä käytettyjä IT-laitteita jo vuodesta 1995 lähtien. 

Vaikka kestävyysraportoinnin vaatimukset eivät suoraan kosketa Inregon omaa toimintaa, Inregolla on selkeä tahtotila olla tukemassa asiakkaidensa vastuullisuusraportointia tarjoamalla tietoa ja dataa, jota asiakas voi hyödyntää omassa raportoinnissaan. Tämä on fiksua, sillä pk-yritykset tulevat jatkossa saamaan entistä tiheämpään tahtiin kysymyksiä suuremmilta asiakkailtaan, jotka tarvitsevat tietoa toimintansa vaikutuksista ihmisiin ja ympäristöön kestävyysraporttiaan varten. 

Code of Conduct Companyn asiantuntijat Sanna Kalliokoski ja Niina Ratsula viettivät perjantaiaamupäivän Inregon kanssa kestävyysraportoinnin merkeissä. Pidimme Inregon tiimille alustuksen kestävyysraportoinnin taustoista, uusien raportointistandardien keskeisiä vaatimuksia sekä raportoinnin yhteydestä laajemmin meneillään olevaan yritysvastuusääntelyn murrokseen. Aamupäivän tavoitteena oli lisätä inregolaisten ymmärrystä kestävyysraportoinnin vaatimuksista, sekä keskustellen luoda inspiraatiota ja ideoita miten tukea asiakkaita raportoinnissa jatkossa entistä intensiivisemmin. Tähän Inrego on luonut loistavan pohjan, sillä se on jo pitkään tarjonnut asiakkailleen laskelmia kierrätettyjen ICT-laitteiden mukanaan tuomista CO2 säästöistä.

Inregon toimitusjohtaja Teemu Simolan sanoin: ”Sukellus syvälle kestävyysraportointiin loi hyvän ymmärryksen, missä kaikissa raportoinnin kohdissa voimme suoraan tukea asiakkaitamme. Yhtymäkohtia löytyi useammasta raportointia ohjaavasta ESRS:n kohdasta.”


Kaipaatko tukea vastuullisuustyön edistämiseen tai kestävyysraportointiin valmistautumiseen? Autamme mielellämme!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821