Kun kulttuuri kohtaa paperiset arvot

Kun kulttuuri kohtaa paperiset arvot

Luemme päivittäin lehdistä ja sosiaalisesta mediasta tarinoita skandaalin keskiöön joutuneista yrityksistä, joissa ei ole onnistuttu toimimaan eettisten arvojen tai yhteiskunnan odotusten mukaisesti. Tyypillisesti skandaalin taustalta löytyy ongelmat yrityskulttuurissa.

Tavoitteena oikein toimimisen kulttuuri

Kulttuuri kertoo työntekijöille, asiakkaille ja sidosryhmille siitä, ”miten täällä toimitaan”. Terveen organisaatiokulttuurin kautta rakennamme kestävämmän työntekijäkokemuksen ja asiakaskokemuksen, jotka viime kädessä johtavat myös parempaan tulokseen viivan alla. Yrityskulttuuri on yksi tärkeimmistä tekijöistä henkilöstön motivaation ja hyvinvoinnin kannalta. Jokaisen organisaation on tänä päivänä tarpeen pysähtyä pohtimaan oman yrityskulttuurinsa vahvuuksia ja heikkouksia.

Mutta miten luoda yrityskulttuuri, joka kannustaa oikein toimimiseen, joka motivoi ja edistää työhyvinvointia? Millä konkreettisilla askeleilla edistämme hyvää yrityskulttuuria ja ehkäisemme kulttuurin luomia sokeita pisteitä ja vaaran paikkoja? Miten meistä jokainen voi omalla toiminnallaan edesauttaa oikein toimimisen kulttuuria, ja näin ollen on mukana luomassa kestävämpää työelämää ja liiketoimintaa?

Our culture is our Code of Conduct

Menestyneet yritykset ovat ymmärtäneet, että kirjoittaessaan eettisiä arvoja paperille, ne tulee todella jalkauttaa osaksi arkea ja yrityskulttuuria. Mieluimmin kannattaa säästellä sanoissa ja panostaa kulttuurin rakentamiseen, kuin kirjoittaa klisheisiä juhlapuheita. Yksi yritys, joka tämän on ymmärtänyt, on Futurice. ”Our culture is our Code of Conduct” lukee heidän verkkosivuillaan kauniin Code of Conduct -dokumentin sijaan. Miten tämä lause käytännössä lunastetaan? Miten Futuricella varmistetaan, että yhteiset pelisäännöt ovat juurtuneet osaksi kulttuuria? Päätimme ottaa selvää kysymällä suoraan. Katso alla oleva video ja kuuntele Futun tarina.

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821