Oletko mukana rakentamassa oikein toimimisen kulttuuria?

Oletko mukana rakentamassa oikein toimimisen kulttuuria?

Suomalaisissa organisaatioissa vain joka neljäs kokee saavansa koulutusta eettisesti kestävästä toiminnasta. Me Code of Conduct Companyssa uskomme, että eettisen työelämän koulutus kuuluu kaikille.

Miksi? Siksi, että monet eettiset työelämän haasteet, kuten syrjintä, kiusaaminen, häirintä ja korruptio, tapahtuvat tiedostamatta. Suurin osa väärinkäytöksistä aiheutuu tilanteissa, joissa ihmiset painelevat eteenpäin autopilotilla, eivätkä huomaa oman moraalisen kompassinsa näyttävän väärään suuntaan, tai eivät huomaa harmaalla tapahtuvaa toimintaa ympärillään. On naurettava väite, että ihminen jotenkin syntyisi moraalinen kompassi kirkkaana ja että osaisimme toimia oikein työelämässä jotenkin automaattisesti. Että eettisesti kestävä käyttäytyminen olisi jotenkin ”common sense”, arkipäivää, selkärangasta tulevaa. Totuus on, että meillä kaikilla on hyvät arvot, mutta käyttäydymme niiden arvojen vastaisesti useammin kuin uskallammekaan myöntää.

Moraali on lihas, joka vaatii treenaamista

Oleellista on pysähtyä aina, kun herää pieninkin epäily eettisestä ristiriidasta: Onko oikein tehdä tällainen päätös? Voinko vastaanottaa tällaisen edun? Onkohan kollegani toiminta reilun pelin mukaista?” 

Eettisesti kestävän käytöksen tärkein muistisääntö on oikeastaan yksinkertainen: Meidän tulisi opetella pysähtymään oikealla hetkellä, ja tunnistaa tilanne, jossa olemme harmaalla alueella. Ja opimme pysähtymään useammin, kun tulemme tietoisimmiksi erilaisista tilanteista, joissa olemme eettisen päätöksenteon kynnyksellä.

Tyypillisiä tilanteita ovat työn arjessa esimerkiksi päätöksenteko kokouksissa tai rekrytoinnissa. Tai tilanne, jossa emme uskalla tai koe asiaksemme puuttua huonoon, asiattomaan tai epäreiluun käytökseen.

Tietoisuus taas lisääntyy kouluttautumalla. Ihmisen moraali on lihas, joka vaatii treenaamista.

Oikein toimimisen verkkokauppa

Code of Conduct Academy tarjoaa laajan valikoiman erilaisia koulutuksia yritysvastuun, vastuullisen yrityskulttuurin ja hyvän hallintotavan (GRC) teemoista. Asiantunteva tiimimme laatii uusia koulutuksia joka kuukausi. Koulutusteemoihin mahtuu monenlaista: Miten ehkäistä korruptiota? Miten varmistaa psykologinen turvallisuus? Miten edistää diversiteettia ja inklusiivisuutta? Miten rakentaa eettinen toimintaohjelma, Code of Conduct ja miten tehdä eettisesti kestäviä päätöksiä? Miten valmistautua tulevaan EU whistleblowing direktiiviin? Miten rakentaa liiketoimintaa tukeva sisäinen valvonta ja miten sisäinen tarkastus voi olla apuna tässä kaikessa?

Jos jokin näistä teemoista kuulostaa sellaiselta, josta sinä tai tiimisi haluaisi oppia lisää, jatka lukemista. Code of Conduct Academyssa voit opiskella omaan tahtiisi eettisen liiketoiminnan ja kestävän organisaatiokulttuurin teemoja aina sisäisestä tarkastuksesta DEI-teemoihin ja kestävyysraportoinnista eettisen yrityskulttuurin johtamiseen. Jokainen Academyn jäsenyys alkaa kahden viikon veloituksettomalla kokeilujaksolla. Academyn jäsenenä sinulla on koko laaja kestävän työelämän koulutusvalikoima käytettävissäsi.

Code of Conduct Academyn koulutuksia voit tehdä virtuaalisesti 24/7 missä vain. Saat kurssitodistuksen suoritettuasi kurssin, jota saatat tarvita vaikkapa ammattisertifikaattiesi ylläpitämiseen.

Tule oppimaan eettisesti kestävästä työelämästä Code of Conduct Academyyn

Liity joukkoomme rakentamaan oikein toimimisen kulttuuria. Academyn jäsenenä sinulla on mahdollisuus myös ehdottaa koulutusaiheita sekä saada henkilökohtaista sparrausta.

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821