Oletko mukana rakentamassa oikein toimimisen kulttuuria?

Oletko mukana rakentamassa oikein toimimisen kulttuuria?

SUOMALAISISSA ORGANISAATIOISSA VAIN JOKA NELJÄS KOKEE SAAVANSA KOULUTUSTA EETTISESTÄ TOIMINNASTA. ME CODE OF CONDUCT COMPANYSSA USKOMME, ETTÄ EETTINEN KOULUTUS KUULUU KAIKILLE.

Miksi? Siksi, että monet eettiset työelämän haasteet, kuten syrjintä, kiusaaminen, häirintä ja korruptio, tapahtuvat tiedostamatta. Suurin osa väärinkäytöksistä aiheutuu tilanteissa, joissa ihmiset painelevat eteenpäin autopilotilla, eivätkä huomaa oman moraalisen kompassinsa näyttävän väärään suuntaan, tai eivät huomaa harmaalla tapahtuvaa toimintaa ympärillään. On naurettava väite, että ihminen jotenkin syntyisi moraalinen kompassi kirkkaana ja että osaisimme toimia oikein työelämässä jotenkin automaattisesti. Että eettisesti kestävä käyttäytyminen olisi jotenkin ”common sense”, arkipäivää, selkärangasta tulevaa. Totuus on, että meillä kaikilla on hyvät arvot, mutta käyttäydymme niiden arvojen vastaisesti useammin kuin uskallammekaan myöntää.

Moraali on lihas, joka vaatii treenaamista

”Oleellista on pysähtyä aina, kun herää pieninkin epäily eettisestä ristiriidasta: Onko oikein tehdä tällainen päätös? Voinko vastaanottaa tällaisen edun? Onkohan kollegani toiminta reilun pelin mukaista?” 

Eettisesti kestävän käytöksen tärkein muistisääntö on oikeastaan yksinkertainen: Meidän tulisi opetella pysähtymään oikealla hetkellä, ja tunnistaa tilanne, jossa olemme harmaalla alueella. Ja opimme pysähtymään useammin, kun tulemme tietoisimmiksi erilaisista tilanteista, joissa olemme eettisen päätöksenteon kynnyksellä.

Tyypillisiä tilanteita ovat työn arjessa esimerkiksi päätöksenteko kokouksissa tai rekrytoinnissa. Tai tilanne, jossa emme uskalla tai koe asiaksemme puuttua huonoon, asiattomaan tai epäreiluun käytökseen.

Tietoisuus taas lisääntyy kouluttautumalla. Ihmisen moraali on lihas, joka vaatii treenaamista.

Oikein toimimisen verkkokauppa

Code of Conduct Academy tarjoaa laajan valikoiman erilaisia koulutuksia yritysvastuun, vastuullisen yrityskulttuurin ja hyvän hallintotavan (GRC) teemoista. Asiantunteva tiimimme laatii uusia koulutuksia joka kuukausi. Koulutusteemoihin mahtuu monenlaista: Miten ehkäistä korruptiota? Miten varmistaa psykologinen turvallisuus? Miten edistää diversiteettia ja inklusiivisuutta? Miten rakentaa eettinen toimintaohjelma, Code of Conduct ja miten tehdä eettisesti kestäviä päätöksiä? Miten valmistautua tulevaan EU whistleblowing direktiiviin? Miten rakentaa liiketoimintaa tukeva sisäinen valvonta ja miten sisäinen tarkastus voi olla apuna tässä kaikessa?

Jos jokin näistä teemoista kuulostaa sellaiselta, josta sinä tai tiimisi haluaisi oppia lisää, jatka lukemista. Nyt sinulla on mahdollisuus kokeilla Code of Conduct Academya 2 viikkoa veloituksetta. Saat koko koulutusvalikoiman käyttöösi. Kokeilujakson päätyttyä voit valita halutko jatkaa VIP-jäsenenä. VIP-jäsenenä sinulla on koko kirjasto käytettävissäsi kuukausi- (100EUR+alv) tai vuosihintaan (1000 EUR+alv).

Code of Conduct Academyn koulutuksia voit tehdä virtuaalisesti 24/7 missä vain. Saat kurssitodistuksen suoritettuasi kurssin, jota saatat tarvita vaikkapa ammattisertifikaattiesi ylläpitämiseen.

Kokeile VIP-jäsenyyttä veloituksetta

Voit tilata oheisesta linkistä VIP-jäsenyyden kahdeksi viikoksi veloituksetta kokeiluun.

Voit myös ostaa yksittäisiä koulutuksista jatkuvasti päivittyvästä valikoimastamme. Mikäli olet kiinnostunut VIP-jäsenyydestä koko tiimillesi, ota yhteyttä niin annamme teille räätälöidyn tarjouksen.

Liity joukkoomme rakentamaan oikein toimimisen kulttuuria. VIP-jäsenenä sinulla on mahdollisuus myös ehdottaa koulutusaiheita sekä saada henkilökohtaista sparrausta. Lue lisää!

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821