Koulutus vastuullisuuden kulmakivenä

Koulutus vastuullisuuden kulmakivenä

Ajatus elinikäisestä oppimisesta korostuu nykyään erityisesti työelämän kontekstissa. Työelämän vaatimukset ovat työn murroksen myötä muuttuneet ja jatkuva osaamisen kehittäminen on sekä työntekijöille että työnantajille välttämätöntä. Työntekijälle tämä tarkoittaa luonnollisesti osaamisen monipuolistamista ja kehittämistä. Työnantajan roolina on tämän kaiken mahdollistaminen. Tämä tarkoittaa työnantajan osalta sitä, että uuden oppimiseen kannustetaan, osaamistarpeita seurataan ja oppimista aidosti myös tuetaan. Lopulta jokaisen täytyy kuitenkin itse ottaa vastuu omasta oppimisestaan – raivata aikaa kalenterista ja pohtia, mihin haluaa aikaansa käyttää.

”Tunnistamme kouluttautumisen missä tahansa työssä ja työyhteisössä yhdeksi menestyksen avaimeksi, mutta kun uuden oppimista käytännössä aletaan oikeasti tarkastelemaan, huomataankin nopeasti, että aika moni asia ajaa osaamisen kehittämisen ohi – vaikka se juurikin mahdollistaa kaiken tekemisemme”, toteaa Code of Conduct Academya pyörittävä Sanna Kalliokoski.

Code of Conduct Academy on vuonna 2020 perustettu vastuulliseen liiketoimintaan ja eettiseen yrityskulttuuriin keskittyvä koulutusportaali, joka sisältää lukuisia eettiseen työelämään keskittyviä verkkokoulutuksia, jotka koostuvat informatiivisista tekstimateriaaleista, mukaansatempaavista videoluennoista ja osallistavista tehtävistä. Koulutusportaalin taustalla on ajatus oppimisen tukemisesta yksilöllisellä tavalla. Oppijoille tarjotaan monenlaista tukea oppimisen mahdollistamiseksi aina opintosuunnitelmien laatimisesta oppimisen aikatauluttamiseen ja seurantaan. Opiskella saa kuitenkin myös halutessaan aivan rauhassa ilman minkäänlaisia yhteydenottoja – tarkoituksena on valita kunkin oppijan henkilökohtaisiin tarpeisiin sopiva malli.

Vastuullisuus kuuluu kaikille

Code of Conduct Academy tarjoaa Suomen kattavimman valikoiman eettisen työelämän verkkokoulutuksia. Koulutuksissa käsitellään eettistä yrityskulttuuria, vastuullisuutta ja yritysvastuuta erityisesti sosiaalisesta ja taloudellisesta näkökulmasta, mutta sisältöjä löytyy myös ympäristövastuusta.

”Vastuullinen toiminta on tänä päivänä organisaatioiden elinehto. Tulevaisuudessa se on sitä vielä korostuneemmin. Aidosti vaikuttava eettinen toiminta kumpuaa arjen valinnoista, minkä takia ei riitä, että vain osa porukasta on sitoutunut siihen – vastuullisuus kuuluu ihan kaikille.”

Academysta löytyy verkkokursseja aina riskienhallinnasta monimuotoisuustyöhön ja hyvästä hallinnosta eettisen yrityskulttuurin johtamiseen. Kokonaisuus on Suomen mittapuulla uniikki. Yhden pysäkin taktiikka tekee palvelusta kustannustehokkaan ja verkko-oppiminen tuo oppimiseen vapautta.

”Verkko-oppimisen iloja on se, että opiskella voi missä ja milloin vain. Oppiminen voi olla esimerkiksi yhden koulutusvideon kuuntelua työmatkalla. Toisena päivänä oppija ehkä haluaa ottaa kunnolla aikaa ja syventyä laajempaan kokonaisuuteen. Academy mahdollistaa tämän kaiken ja palvelee näin myös erilaisia oppijoita. Alusta on myös vuorovaikutteinen – se ei ole mikään umpio, jossa oppijan tarvitsisi pyöriä yksinään, vaan me olemme koko ajan tavoitettavissa ja tuemme oppijaa parhaamme mukaan. Koemme tärkeänä olla oppijalle läsnä.”

Koulutuksella kohti oikein toimimisen kulttuuria

Kouluttaminen ja kouluttautuminen on oiva tapa edistää eettistä toimintakulttuuria organisaatiossa kuin organisaatiossa. Academy tarjoaa sekä sisällöltään että oppimistavoiltaan monipuolisen kokonaisuuden, jonka avulla sekä yksilöt että tiimit voivat kehittää omaa osaamistaan ja samalla rakentaa oikein toimimisen kulttuuria organisaatiossaan. Joustava alusta palvelee erilaisia oppijoita.

”Oppija voi syventyä yhteen tiettyyn osa-alueeseen opintokokonaisuuksien ja -polkujen avulla vaikka koko tiimin voimin, kouluttautua yhden verkkokurssin verran tietystä aiheesta tai hypätä saman tien syvään päätyyn VIP-jäsenyydellä, joka takaa pääsyn koko Academyn kuukausittain kasvavaan verkkokoulutustarjontaan.”

Academysta löytyy verkkokursseja niin työntekijöille kuin esihenkilöille ja ihan kenelle tahansa – olit sitten täysin ummikkona liikenteessä tai jo hieman opiskellut aihetta. Eettisen yrityskulttuurin ja liiketoiminnan pohtiminen on erityisesti esihenkilötyön näkökulmasta tärkeää, onhan johdon sitoutuminen ja esimerkki suuri osa eettisten toimintatapojen jalkauttamista.

”Koulutuksissa käsittelemämme teemat ovat tärkeitä ihan kaikissa työnkuvissa, olit sitten palvelualalla, asiantuntijaroolissa tai mitä tahansa siltä väliltä. Eettisiä toimintatapoja voi aina soveltaa omaan työhönsä.”

Code of Conduct Academyn perimmäinen tarkoitus on auttaa yksilöitä ja organisaatioita rakentamaan eettisesti kestävämpää kulttuuria niin työpaikoilla kuin laajemminkin työelämässä. Työelämän vaatimukset kiristyvät, mutta yhä useammin puhumme työelämän yhteydessä myös inhimillisyydestä, tasa-arvon rakentamisesta ja avoimuudesta. Jokainen meistä voi osaltaan rakentaa eettistä toimintakulttuuria oman toimintamme kautta. Meidän saattaa kuitenkin olla vaikeaa nähdä kaikkia harmaan sävyjä sekä muuttaa tarvittaessa toimintaamme, mikäli emme ole pysähtyneet asian äärelle. Oikein toimiminen on aina valinta.

 


Ota aikaa uuden oppimiselle!

Haluatko kehittää osaamistasi vastuullisuuden teemoista? Tutustu Code of Conduct Academyn tarjontaan ja tule kehittämään osaamistasi ja rakentamaan kanssamme kestävämpää työelämää. Kerromme palvelusta mielellämme lisää, ollaan yhteyksissä!

Ota yhteyttä

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia