Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirja on nyt julkaistu!

Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirja on nyt julkaistu!

Näkökulmia eettisesti kestävämmän työelämän ja vastuullisen yrityskulttuurin kehittämiseen

Suomea pidetään onnellisuuden, tasa-arvon ja lahjomattomuuden mallimaana. Samaan aikaan työelämäämme kuitenkin sävyttävät arvoristiriidat ja vaikenemisen kulttuuri. Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirjan tavoitteena on antaa työelämän vaikeille keskusteluille alusta ja tarjota erilaisia näkökulmia niiden käsittelyyn. Samalla se sanoittaa työelämässä vallitsevia normeja ja haastaa niitä.

Kirjassa tutustutaan suomalaisen työelämän epäkohtiin kysymällä kysymyksiä, jotka eivät aina ole helppoja: Onko työelämämme yhdenvertainen? Miltä syrjintä, korruptio ja häirintä työelämässä näyttävät? Miksi hyvistä aikeistamme huolimatta teemme välillä valintoja, jotka eivät kestä eettistä tarkastelua?

Kirja ei jätä lukijaansa pelkän teorian varaan, vaan tarjoaa roppakaupalla viittauksia relevanttiin tutkimustietoon sekä aitoja tosielämän esimerkkejä erilaisten tarinoiden kautta, myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Lisämausteen tuovat poiminnat asiantuntijavieraiden kanssa vuonna 2023 käydyistä keskusteluista Moraalit(on)-podcastissa.​

Kirja sanoittaa työelämän tabuja ja epäkohtia sekä antaa tukea niihin puuttumiseksi ja vaikeiden kysymysten esittämiseksi. Sen tavoitteena ei ole osoittaa sormella syyllisiä, asettua kenenkään yläpuolelle tai jakaa viisastelevia ohjeita. Kirjan tarkoituksena on tuoda näkökulmia eettisesti kestävämmän työelämän ja vastuullisen yrityskulttuurin kehittämiseen sekä normalisoida vaikeiden keskustelujen käymistä työpaikoilla.

Kirja on tarkoitettu sekä johtamisen, vastuullisuusteemojen ja henkilöstöhallinnon parissa työskenteleville että ihan jokaiselle, joka osaltaan haluaa edistää eettisesti kestävää työelämää.

Tavoitteena eettisesti kestävä työelämä -kirja on saatavilla sekä fyysisenä että e-kirjana Kauppakamarin verkkokaupasta sekä suurimmista kirjakaupoista. Kirja julkaistaan myöhemmin myös äänikirjana.

Ota yhteyttä

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821