Whistleblowing -ilmoituskanavat ja prosessit

EU hyväksyi vuoden 2019 lopussa niin kutsutun whistleblowing-direktiivin, jota seuraa kansallisen lainsäädännön voimaantulo vuoden 2021 lopussa. Direktiivi velvoittaa yli 50 henkilöä työllistäviä yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita järjestämään kanavan, jonka välityksellä voi jättää ilmoituksen väärinkäytösepäilystä. Yleisesti näistä ilmoituskanavista käytetään nimeä whistleblowing. Meidän mielestä oikeampi termi kanavalle olisi välittämiskanava. Sen avulla työntekijän on mahdollista saada entistä vahvempi suoja terveelle ja turvalliselle työympäristölle. Työnantajalle kanava puolestaan tarjoaa tärkeän keinon saada tietoa sellaisista epäkohdista, jotka muuten voisivat jäädä pinnan alle.

TIEDÄTKÖ, MITEN DIREKTIIVIN VAATIMUSTEN MUKAINEN KANAVA TULISI ottaa käyttöön?

Tämä on meidän ydinosaamistamme. Olemme olleet mukana määrittelemässä lukuisille suomalaisille ja kansainvälisesti toimiville yrityksille whistleblowing-kanavia ja prosesseja sekä tehneet pitkään käytännön työtä ilmoitusten käsittelyn parissa. Tiedämme, mitkä ovat ilmoituskanaviin ja ilmoitusten käsittelyyn liittyvät kipukohdat ja miten ne selätetään. Autamme organisaatiotanne luomaan kerralla järjestelmän ja prosessin, jotka täyttävät lainsäädännön velvoitteet, mutta ennen kaikkea tuovat työntekijöille positiivisen kokemuksen siitä, että eettisten huolenaiheiden ja väärinkäytösepäilyjen ilmoittaminen organisaatiossa on sallittua ja kannustettavaa.

MYÖS NÄISTÄ VOISI OLLA SINULLE APUA:

Kumppani ilmoituskanavan käyttöönottoon

Suosittelemme EU-direktiivin vaatimusten täyttämiseksi ulkopuolisen palveluntarjoajan ylläpitämän ilmoituskanavan käyttöä. Autamme mielellään sinua oikean kumppanin löytämisessä.

Animaatioita viestinnän tueksi

Whistleblowing -kanavan teknisen ratkaisun lisäksi tarvitaan vaikuttavaa viestintää, joka rohkaisee huolien ilmaisemiseen. Moni yritys on valinnut animaatiot yhdeksi viestintäkeinoksi.

Haluatko oppia lisää ilmoituskanavista?

Jos organisaatiossasi on yli 50 työntekijää, koskettaa EU whistleblowing direktiivi myös teitä. Olemme luoneet verkkokoulutuksen, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin direktiivin vaatimuksista.

Ota yhteyttä

Code of Conduct Company.

Mannerheiminaukio 1 A,
Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821

Y-tunnus: 2369201-1

Verkkolaskuosoite: 003723692011
Operaattori: Maventa (003721291126)

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia