Sisäisen valvonnan kehittäminen

Sisäinen valvonta on johtamis- ja hallintojärjestelmän osa, jonka tavoitteena on auttaa organisaatiota saavuttamaan päämääränsä.

Sisäinen valvonta käsitteenä usein mielletään vain taloushallinnon, laadunvarmistuksen tai tarkastustoiminnan asiaksi, vaikka todellisuudessa se kuuluu ihan jokaiselle läpi organisaation ja sen rajojen. Suurin osa organisaatioissa tapahtuvista virheistä, tehottomuuksista, laiminlyönneistä ja väärinkäytöksistä johtuu asianmukaisen sisäisen valvonnan ja ohjauksen puutteesta. Kun asiat menevät pieleen, on ensimmäinen kysymys: kenellä oli valvontavastuu ja miten sitä toteutettiin?

Jokainen organisaatio koosta tai toimialastaan tarvitsee sisäistä valvontaa. Se kuitenkin liian usein ymmärretään toisten tekemisten kontrolloimiseksi, tarkastamiseksi tai virheiden etsimiseksi. Kyse on viime kädessä kuitenkin kaikista eniten johtamisesta:

Sisäinen valvonta muodostuu kaikista niistä prosesseista ja toimintatavoista, jotka auttavat hallitsemaan tavoitteiden saavuttamista uhkaavia riskejä. Kyse ei ole pelkästään kirjallisista ohjeista ja säännöistä ja niiden mukaisen toiminnan tarkastamisesta, vaan ennen kaikkea kyse on ihmisistä ja toimintakulttuurista. Kirjoitetuista ja kirjoittamattomista säännöistä.

Kuinka voimme olla avuksi?

Olemme tehneet toimivamman ja positiivisemman sisäisen valvonnan kehittämiseksi töitä viimeiset 15 vuotta. Autamme organisaatiotasi esimerkiksi seuraavissa toimeksiannoissa:

  • Avainprosessien ja -kontrollien tunnistaminen
  • Sisäisen valvonnan järjestäminen ja dokumentointi listayhtiöiden hallinnointikoodin edellyttämällä tavalla
  • Sisäisen valvonnan toimivuuden arviointi
  • Sisäisen valvonnan itsearvioinnin fasilitoiminen ja organisaation kouluttaminen sisäisen valvonnan tarkoituksesta
  • Esihenkilöiden koulutus sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan merkityksestä johtamisessa

Ota yhteyttä

Code of Conduct Company.

Mannerheiminaukio 1 A,
Helsinki, Finland

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821

Y-tunnus: 2369201-1

Verkkolaskuosoite: 003723692011
Operaattori: Maventa (003721291126)

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia