Eettisten periaatteiden muotoilu

Eettiset periaatteet auttavat toimimaan arjen tilanteissa

Arvot ovat vahva johtamisen väline. Usein ne avataan henkilöstölle konkreettisimmiksi ohjenuoriksi muotoilemalla niiden pohjalta eettiset periaatteet, eettiset ohjeistot, Code of Conductit.

Eettisten periaatteiden tärkein tehtävä on tarjota työntekijöille yhteiset pelisäännöt siitä, mikä on organisaatiossa sallittua ja mikä ei; mikä on yhteinen tapa toimia. Usein säännöt koskevat myös yhteistyökumppaneita.

Ohjeista ei ole kuitenkaan päivittäisessä toiminnassa juuri apua, jos ne ovat vain nettisivuilla olevia dokumentteja. Jotta saat eettisen ohjeiston aidosti vastaamaan päivittäistä tekemistä, tulee varmistaa, että ohjeet on kirjoitettu ja avattu henkilöstölle merkityksellä tavalla.

Toimimme eettisten periaatteiden muotoilijoina ja sanoittajina sekä vastaamme koko prosessin fasilitoimisesta ja johtamisesta. Lopputulemana ovat selkeästi sanoitetut ja innostavat eettiset periaatteet, jotka ohjaavat kaikkea arjen toimintaa ja tukevat yrityksen arvojen todeksi elämistä. Tämän lisäksi voimme auttaa teitä viemään eettiset periaatteet organisaationne arkeen, laajan viestintä- ja koulutuskonseptimme avulla.

Olemme olleet muotoilemassa kymmenien organisaatioiden eettisiä periaatteita. Kokemuksemme mukaan lopputulos, johon koko organisaatio on sitoutunut, syntyy seuraavan prosessin tuloksena:

Suunnittelu

Johdon sparraus, jossa käymme läpi olemassa olevat arvot ja suuntaviivat eettisille periaatteille.

Kysely

Luottamuksellinen henkilöstökysely, jossa kysytään arvojen ja eettisyyden toteutumista arjessa.

Työpaja

Edellisten vaiheiden pohjalta fasilitoitu työpaja, jossa muotoillaan eettiset periaatteet.

Jalkautus

Eettisten periaatteiden arkeen vieminen, muun muassa koulutus- ja viestintästrategian avulla.

Haluatko oppia lisää eettisten periaatteiden kirkastamisesta kriisin keskellä?

Ota yhteyttä

Code of Conduct Company.

Postiosoite: Tiilimäki 24 A 1,
00330 Helsinki, Finland

Käyntiosoite: Bulevardi 21 (sopimuksen mukaan)

info@codeofconduct.fi
tel. +358 50 486 9821

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia